Γιγαντισμός δίχως τέλος για την COSCO

Γιγαντισμός δίχως τέλος για την COSCO

712
Γιγαντισμός δίχως τέλος για την COSCO

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της OOCL από την COSCO αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου.

Τον περασμένο Ιούλιο η COSCO είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει την OOCL, έναντι $6,3 δις.

Η εξαγορά πρόκειται να δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μετά την Maersk και την MSC, η οποία θα διαθέτει πάνω από 400 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 2,9 εκατ. TEUs και θα κατέχει το 11,6% του παγκόσμιου μεριδίου της αγοράς.

Η αρμόδια διεύθυνση της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού αλλά και οι αμερικανικές αρχές έχουν δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει η εξαγορά της OOCL από την COSCO.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η COSCO βρίσκεται στην τελική ευθεία για να εξαγοράσει την OOCL. Η συγκεκριμένη εξαγορά επιβεβαιώνει την τάση ενοποίησης που χαρακτηρίζει την αγορά των containerships, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί στην εν λόγω αγορά ένα κύμα συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το 63% πλέον της αγοράς των containerships ελέγχεται από μόλις 6 εταιρείες.

Την περασμένη εβδομάδα υψηλόβαθμο στέλεχος της COSCO δήλωσε ότι αναμένεται στο μέλλον υψηλότερη ζήτηση στην αγορά των containerships, συγκριτικά με σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του 2017 η COSCO κατέγραψε καθαρά κέρδη της τάξης των $429,42 εκατ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.