Η βιομηχανία φυσικού αερίου προσκαλεί ΗΠΑ και Κίνα σε συνεργασία

Η βιομηχανία φυσικού αερίου προσκαλεί ΗΠΑ και Κίνα σε συνεργασία

101
Η βιομηχανία φυσικού αερίου προσκαλεί ΗΠΑ και Κίνα σε συνεργασία

Η αυξανόμενη παραγωγή και οι χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, δημιουργούν χώρο για δημιουργία νέων συνεργασιών στη χημική βιομηχανία φυσικού αερίου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας συμβούλων HIS Markit, όπως μεταδίδει σχετικά το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σε φόρουμ που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης Πετροχημικών στο Χιούστον των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε ότι στη δεκαετία 2010-2020 η παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου αναμένεται να έχει τριπλασιαστεί, ενώ ακόμη επισημάνθηκε το πλεονέκτημα του φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου, λόγω του χαμηλού κόστους επένδυσης.

Εξαιτίας της αυξανόμενης ζήτησης και του χαμηλού κόστους παραγωγής, το ενεργειακό ισοζύγιο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται να σημειώσει άνοδο, ενώ παράλληλα αναμένονται και αυξημένες επενδύσεις στη βιομηχανία φυσικού αερίου, σημεία τα οποία υποδεικνύουν την ολοένα μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο παγκόσμιων ενεργειακών υπερδυνάμεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.