Νέα γενιά «πράσινων» τρένων στη Βόρεια Ευρώπη

Νέα γενιά «πράσινων» τρένων στη Βόρεια Ευρώπη

83
Νέα γενιά «πράσινων» τρένων στη Βόρεια Ευρώπη
Φωτό αρχείου/alstom.com

Στο πλαίσιο της γενικότερης στροφής των χωρών προς καθαρότερες μορφές ενέργειας, η γαλλική εταιρεία Alstom, η οποία παρέχει τεχνολογικό εξοπλισμό, συστήματα και υπηρεσίες στο σιδηροδρομικό τομέα, θα κατασκευάσει για λογαριασμό της Γερμανίας 14 τρένα, τα οποία θα λειτουργούν με υδρογόνο και οξυγόνο.

Στόχος είναι η αντικατάσταση των τρένων που καταναλώνουν πετρέλαιο με τρένα τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς θα εκπέμπουν μηδενικές εκπομπές αέριων ρύπων. Συγκεκριμένα η Alstom σύναψε συμφωνία με την τοπική αρχή μεταφορών της Κάτω Σαξονίας με στόχο να χρησιμοποιηθούν ενεργειακά αποδοτικά τρένα στη διαδρομή μεταξύ Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervoerde και Buxtehude.

Τα νέα τρένα, με ονομασία Coradia iLint, θα ταξιδεύουν με μέγιστη ταχύτητα τα 140 χλμ./ ώρα και αποτελούν μια παγκόσμια πρωτοπορία για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, καθώς έχουν την ίδια απόδοση με τα συμβατικά τρένα προστατεύοντας συγχρόνως το περιβάλλον.

Τα συγκεκριμένα τρένα εκτιμάται ότι θα τεθούν σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ μέσα στην άνοιξη του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.