Η Statoil μετονομάζεται σε «Equinor»

Η Statoil μετονομάζεται σε «Equinor»

171
Η Statoil μετονομάζεται σε «Equinor»

Ο νορβηγικός ενεργειακός κολοσσός Statoil ανακοίνωσε ότι θα μετονομαστεί σε «Equinor» μετά από 50 χρόνια λειτουργίας του περίπου, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή του ονόματός του αντιπροσωπεύει την στρατηγική της εταιρείας να προσαρμόζεται στις συνεχείς αλλαγές έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια, την υψηλή ποιότητα και την μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Η λέξη «Equinor» αποτελείται από το πρόθεμα «Equi-» το οποίο αφορά την ισότητα (equality) και την ισορροπία (equilibrium) και το επίθεμα «-nor» το οποίο προέρχεται από τα αρχικά γράμματα της Νορβηγίας, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευση της εταιρείας με την παράδοσή της.

Σε ανακοίνωσή της η Statoil ανέφερε ότι η αλλαγή του ονόματος έχει προταθεί από το διοικητικό της συμβούλιο και η ψήφος για την έγκρισή του ή μη από τους μετόχους της εταιρείας θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Μάιο στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσής της.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Statoil, η πλειονότητα των μετόχων της αλλά και η νορβηγική κυβέρνηση τάσσονται υπέρ της μετονομασίας της.

Ο πρόεδρος και CEO της Statoil, Eldar Sætre, δήλωσε ότι η νορβηγική υφαλοκρηπίδα θα συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο τομέα δραστηριοποίησης της εταιρείας, η οποία όμως συγχρόνως στοχεύει να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο στον πετρελαϊκό και ενεργειακό τομέα, αλλά και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Φωτό: statoil.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.