Η DSME καταγράφει κέρδη μετά από έξι ολόκληρα χρόνια

Η DSME καταγράφει κέρδη μετά από έξι ολόκληρα χρόνια

145
Η DSME καταγράφει κέρδη μετά από έξι ολόκληρα χρόνια

Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα που κατέγραψαν το περασμένο έτος τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). Κατά τη διάρκεια του 2017 η DSME κατέγραψε κέρδη ύψους $629,7 εκατ., συγκριτικά με τις ζημίες ύψους $2,6 δις του 2016.

Ενδιαφέρον έχει ότι η DSME έχει να καταγράψει κέρδη από το 2011, λόγω της μειωμένης ναυπηγικής δραστηριότητας από την κρίση που πέρασε η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Μέσα από την αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της και με τη λήψη πακέτων διάσωσης τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία κατάφεραν να αντιστρέψουν τα αρνητικά τους οικονομικά αποτελέσματα και το 2017 να αποτελέσει ένα κερδοφόρο έτος γι’ αυτά μετά από έξι ολόκληρα χρόνια.

Η DSME αναμένει εντός του τρέχοντος έτους να λάβει παραγγελίες για νέα πλοία αξίας $7,3 δις και οι πωλήσεις της να ανέλθουν σε $9,3 δις.

Προς το παρόν το 2018 έχει εισέλθει με το δεξί για την DSME καθώς έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για  τη ναυπήγηση δύο πλοίων μεταφοράς LNG, έναντι $362,5 εκατ. περίπου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.