Συνετρίβη αεροσκάφος στο Νεπάλ με 71 επιβαίνοντες

Συνετρίβη αεροσκάφος στο Νεπάλ με 71 επιβαίνοντες

140
Συνετρίβη αεροσκάφος στο Νεπάλ με 71 επιβαίνοντες
Φωτό αρχείου/ ΑΠΕ ΜΠΕ

Συνετρίβη αεροσκάφος των αερογραμμών US-Bangla Airlines εχθές το βράδυ στις 2:20 π.μ. (ώρα Νεπάλ) κατά τη διαδικασία προσγείωσής του στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, Tribhuvan International Airport (TIA). Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης το αεροσκάφος έχασε τον έλεγχό του κατά την προσγείωση και βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.

Το μοιραίο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 67 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος, είχε αναχωρήσει εχθές τα μεσάνυχτα στις 12:30 από τον διεθνή αερολιμένα της Ντάκα, Hazrat Shahjalal, στο Μπαγκλαντές, έχοντας ως προορισμό το Νεπάλ.

Όπως αναφέρουν νεότερα δημοσιεύματα, οι 17 επιβαίνοντες του μπαγκλαντεσιανού αεροσκάφους κατάφεραν να διασωθούν και έχουν διαμετακομιστεί σε νοσοκομεία του Νεπάλ για να τους παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Προσπάθειες γίνονται από ομάδες διάσωσης και από τον στρατό του Νεπάλ προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι υπόλοιποι επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους, στο οποίο ξέσπασε φωτιά μετά την συντριβή του.

Τα ακριβή αίτια της συντριβής του αεροσκάφους παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής. Ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν ότι είχε ξεσπάσει φωτιά στο αεροπλάνο πριν τη συντριβή του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.