Σε τροχιά ανόδου η κρουαζιέρα εξερεύνησης

Σε τροχιά ανόδου η κρουαζιέρα εξερεύνησης

166
Σε τροχιά ανόδου η κρουαζιέρα εξερεύνησης

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία ισχυρή τάση ενίσχυσης της κρουαζιέρας εξερεύνησης, με αύξηση του αριθμού των επιβατών αλλά και των νέων πλοίων που εισέρχονται στην αγορά. Μόνο κατά τα δύο προηγούμενα έτη, 2016 και 2017, οι συνολικές παραγγελίες για νέα κρουαζιερόπλοια εξερεύνησης ανήλθαν σε δώδεκα. Μάλιστα τα περισσότερα εξ αυτών εντάσσονται στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, που πραγματοποιούν πλόες σε έως πρότινος δυσπρόσιτες θαλάσσιες περιοχές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η γαλλική εταιρεία Compagnie du Ponant ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών ότι προχωρά και σε νέα παραγγελία κρουαζιερόπλοιων εξερεύνησης από τα νορβηγικά ναυπηγεία Vard, που ανήκουν στον όμιλο Fincantieri. Συγκεκριμένα, στην ήδη υπάρχουσα παραγγελία που δόθηκε την Άνοιξη του 2016 και αφορούσε σε τέσσερα κρουαζιερόπλοια, η Ponant συμφώνησε για την προσθήκη δύο επιπλέον, αδελφών κρουαζιερόπλοιων. Τα νέα κρουαζιερόπλοια θα ενταχθούν στο στόλο της Ponant, σταδιακά, και έως το 2020. Έκαστο πλοίο, χωρητικότητας 10.000 gt, θα έχει μήκος 131 μέτρα και πλάτος 18. Θα μπορεί να φιλοξενεί 180 επιβάτες σε 92 καμπίνες και σουίτες.

Επίσης τα ναυπηγεία Vard θα παραδώσουν στην Ponant το 2021 ένα παγοθραυστικό κρουαζιερόπλοιο εξερεύνησης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των ναυπηγείων Vard, πρόκειται για το πρώτο στον κόσμο ηλεκτρικό, υβριδικό παγοθραυστικό κρουαζιερόπλοιο το οποίο θα μπορεί να κάνει χρήση και LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Φωτό: vard.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.