Αύξηση των εξαγωγών της ελβετικής σοκολάτας

Αύξηση των εξαγωγών της ελβετικής σοκολάτας

62
Αύξηση των εξαγωγών της ελβετικής σοκολάτας

Αύξηση των πωλήσεων της ελβετικής σοκολάτας κατά 3,1% δείχνουν τα στοιχεία για το 2017, ωθούμενες από τη ζήτηση από το εξωτερικό, παρά την κάμψη της αντίστοιχης εσωτερικής ζήτησης.

Η ανάλυση της ένωσης των παραγωγών της διάσημης ελβετικής σοκολάτας σοκολάτας (Chocosuisse) δείχνει ότι οι πωλήσεις σοκολάτας πλησίασαν τα 2 δις δολάρια για το 2017, με τη συνολική παραγωγή να ανέρχεται σε 191 χιλ. τόνους, αυξημένη κατά 2,7%, παρά το ότι η εγχώρια ζήτηση περιορίστηκε κατά 1,3%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, οι Ελβετοί κατανάλωσαν 10,5 κιλά σοκολάτας το περασμένο έτος.

Οι συνολικές εξαγωγές το 2017 ανήλθαν σε 936 εκατ. ελβετικά φράγκα (989 εκατ. δολάρια) ή 128 χιλ. τόνους, αυξημένες κατά 4,8%. Η Γερμανία παραμένει η πρώτη χώρα στις εξαγωγές ελβετικής σοκολάτας, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τον Καναδά. Με εξαίρεση τις ΗΠΑ, σε όλες τις άλλες χώρες παρουσιάστηκε αύξηση των εξαγωγών, ενώ εντυπωσιακά ανοδικά κινήθηκαν και οι εξαγωγές προς Αυστραλία, Ρωσία, Βραζιλία, Κίνα, Σιγκαπούρη, Ισπανία και Σουηδία.

Η ένωση Chocosuisse εκπροσωπεί 18 ελβετικές εταιρείες παραγωγής σοκολάτας που απασχολούν περίπου 4.500 εργαζομένους.

Φωτό: chocosuisse.ch

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.