Η Exxon Mobil σχεδιάζει ένα δυναμικό σχέδιο ανάπτυξής της

Η Exxon Mobil σχεδιάζει ένα δυναμικό σχέδιο ανάπτυξής της

187
Η Exxon Mobil σχεδιάζει ένα δυναμικό σχέδιο ανάπτυξής της

Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός Exxon Mobil σχεδιάζει μέσα από μία στρατηγική ανάπτυξης να αυξήσει τα κέρδη του κατά 100% μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο κ. Darren Woods, Πρόεδρος και CEO της εταιρείας, ανέφερε ότι η εταιρεία διαθέτει το καλύτερο χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας καυσίμων και επενδυτικών ευκαιριών υψηλής απόδοσης τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας περιλαμβάνουν βήματα για την αύξηση των κερδών της εταιρείας σε $31 δις το 2025, σε τιμές καυσίμων όμως του 2017. Το περασμένο έτος η εταιρεία κατέγραψε κέρδη της τάξεως των $15 δις. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Woods, το αναπτυξιακό πλάνο της Exxon Mobil αφορά και τους τρεις τομείς δραστηριοποίησής της. Στον τομέα που αφορά την έρευνα για την εξόρυξη  πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένονται επενδύσεις σε νέα πετρελαϊκά και ενεργειακά κοιτάσματα.

Επενδύσεις επίσης θα πραγματοποιηθούν από μέρους του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού και σε διυλιστήριά του, όπως αυτό του Baytown και του Beaumont στο Τέξας, αλλά και σε διυλιστήρια που βρίσκονται στη Λουϊζιάνα, στο Ρότερνταμ, στην Αμβέρσα, στην Σιγκαπούρη και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναφορικά με τον τομέα παραγωγής χημικών προϊόντων, η Exxon Mobil σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα των εγκαταστάσεων που διαθέτει στη Β. Αμερική και στη ΝΑ Ασία κατά περίπου 40% μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.