Οι προκλήσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία από τις τεχνολογικές και νομοθετικές εξελίξεις

Οι προκλήσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία από τις τεχνολογικές και νομοθετικές εξελίξεις

190
Οι προκλήσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία από τις τεχνολογικές και νομοθετικές εξελίξεις

Με μεγάλη επιτυχία, η WISTA Κύπρου, διοργάνωσε το ετήσιο φόρουμ ναυτιλίας για το 2018, με θέμα “Navigating the New Norm”,  στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

Το φόρουμ περιλάμβανε πάνελ, απαρτιζόμενο από στελέχη προερχόμενα από την εγχώρια και διεθνή ναυτιλία και συγκεκριμένα από τα ακόλουθα πρόσωπα:

• Την κα. Κάριν Όρσελ, Διευθύνων Σύμβουλος της MF Shipping Group, Αντιπρόεδρος του ICS (Διεθνές Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου) και Πρόεδρος της Ολλανδικής Ένωσης Εφοπλιστών

• Τον καπετάνιο ‘Αλφρεντ Χαρτμαν, Πρόεδρο του Ομίλου Hartmann και Πρόεδρο της Γερμανικής Ένωσης Εφοπλιστών

• Τον καπετάνιο Μαξίμ Σιάροβ, Operations & Gas Fleet Manager της SCF Management Services

• Τον κ. Αρθούρο McWhinnie, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bernhard Schulte Shipmanagement (Cyprus) Ltd και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Συντονίστρια ήταν η κα. Κλειώ Παπαδοπούλου, Συνέταιρος και Υπεύθυνη ναυτιλιακών, λιμενικών και φορολογικών ζητημάτων της PWC Κύπρου και μέλος της WISTA Κύπρου.

Το φόρουμ εξέτασε ζητήματα και προκλήσεις, σχετικά με το μετασχηματισμό τον οποίο υπόκειται η ναυτιλιακή βιομηχανία, ενόψει των μεταβαλλόμενων αναγκών της αγοράς όσον αφορά την τεχνολογία, τους κανονισμούς, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι πλοιοκτήτες προσαρμόζονται σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Το φόρουμ ολοκληρώθηκε με μια σειρά από ερωτήσεις από το κοινό, ενθαρρύνοντας μια ενδιαφέρουσα συζήτηση καθώς και τροφή για σκέψη.

Σημαντική στιγμή του φόρουμ ήταν η ανακοίνωση της απόφασης της κας Δέσποινας Παναγιώτου Θεοδοσίου, Προέδρου της WISTA International, από την 1η Μαρτίου 2018 να αποχωρίσει από τα καθήκοντα της θέσης του Προέδρου της WISTA Κύπρου, παραμένοντας ωστόσο στο διοικητικό συμβουλίου του οργανισμού.

Ιδρυτικό μέλος της WISTA Κύπρου και κατέχοντας τη θέση του Προέδρου από την ίδρυση του οργανισμού το 2011, η κα. Θεοδοσίου συγκίνησε με τη ομιλία της, δηλώνοντας ότι «αφήνω τη θέση του Προέδρου με ικανοποίηση και ευτυχία στην καρδιά μου για όλα όσα αντιπροσωπεύει ο οργανισμός αυτός”. Ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την ενεργή συμμετοχή τους και τη στήριξή τους, ζητώντας τους να συνεχίσουν τη ακάθεκτη ανοδική πορεία του οργανισμού, ούτως ώστε να γίνει ισχυρότερος. Η κα. Άννα Βούργος, Διευθύνων Σύμβουλος της Aphentrica Marine Insurance Brokers και αντιπρόεδρος του οργανισμού, διορίστηκε στη θέση αναπληρωτή Προέδρου από την 1η Μαρτίου 2018, μέχρι την επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση. Η κα. Βούργος ευχαρίστησε την κα. Θεοδοσίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την εμπιστοσύνη που της επέδειξαν, αναθέτοντάς της τα ηνία της WISTA Κύπρου και διαβεβαίωσε τα μέλη του οργανισμού για την αφοσίωσή της στα καθήκοντα του νέου αυτού ρόλου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.