Σε εκσυγχρoνισμό πλοίων του προχωρά ο ιταλικός όμιλος Grimaldi

Σε εκσυγχρoνισμό πλοίων του προχωρά ο ιταλικός όμιλος Grimaldi

446
Σε εκσυγχρoνισμό πλοίων του προχωρά ο ιταλικός όμιλος Grimaldi

Ο όμιλος Grimaldi ανέθεσε στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri τη μεκατασκευή και ανακαίνιση δύο ferries, του «Cruise Roma» και του «Cruise Barcelona», στο πλαίσιο του προγράμματος ανακαίνισης του στόλου του.

Οι εργασίες ανακαίνισης των δύο πλοίων θα ξεκινήσουν εντός του 2018, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2019 και θα πραγματοποιηθούν στο ναυπηγείο που διαθέτουν τα Fincantieri στο Παλέρμο.

Τα δύο πλοία του ομίλου Grimaldi, τα οποία ναυπηγηθήκαν το 2007  και το 2008 από τα Fincantieri, εκτελούν ακτοπλοϊκές συνδέσεις καθημερινά στην γραμμή Τσιβιταβέκια- Πόρτο Τόρες- Βαρκελώνη υπό τον έλεγχο των Grimaldi Lines. Το κάθε πλοίο έχει μήκος 225 μ., χωρητικότητα 54.000 τόνους και μπορεί να μεταφέρει 3.000 επιβάτες.

Μετά το τέλος των εργασιών μετατασκευής και ανακαίνισης τα πλοία θα έχουν μήκος 245 μ. έκαστο, χωρητικότητα 63.000 τόνους, θα είναι ικανά να μεταφέρουν έως και 3.500 επιβάτες και θα διαθέτουν κατάστρωμα εκτάσεως 3.000 τ.μ. για αυτοκίνητα.

Επίσης θα είναι εξοπλισμένα με εκσυγχρονισμένα συστήματα, όπως scrubbers, τα οποία θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών των αέριων ρύπων, καθιστώντας συγχρόνως τα πλοία ενεργειακά αποδοτικά.

Φωτό: grimaldi-lines.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.