Έχασε την ζωή του ναυτικός από την πυρκαγιά στο «Maersk Honam»

Έχασε την ζωή του ναυτικός από την πυρκαγιά στο «Maersk Honam»

902
Έχασε την ζωή του ναυτικός από την πυρκαγιά στο «Maersk Honam»

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε πλοίο της Maersk το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου, ενώ η εταιρεία με νεότερη ανακοίνωσή της εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον χαμό ενός από τους διασωθέντες ναυτικούς.

Μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε ένα από τα αμπάρια του «Maersk Honam» και τις ανεπιτυχείς προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, τα 23 από τα 27 μέλη του πληρώματος αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίο που βρισκόταν στην Αραβική Θάλασσα και να επιβιβαστούν στο containership «ALS Ceres», το οποίο έπλεε κοντά στην θαλάσσια περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε η Maersk, ένα από τα μέλη της που διασώθηκε, ταϊλανδέζικης καταγωγής, απεβίωσε, λόγω των τραυμάτων που υπέστη από την πυρκαγιά. Οι υπόλοιποι 22 διασωθέντες μεταφέρονται με το «ALS Ceres» προς τη Σρι Λάνκα και είναι καλά στην υγεία τους.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων τεσσάρων μελών του πληρώματος του «Maersk Honam», των οποίων η τύχη αγνοείται. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστά μέχρι στιγμής.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JERRY LAMPEN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.