Πιο κοντά ο «γάμος» Boeing και Embraer

Πιο κοντά ο «γάμος» Boeing και Embraer

148
Πιο κοντά ο «γάμος» Boeing και Embraer

Ήδη από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου η αμερικανική Boeing με επίσημη ανακοίνωσή της είχε παραδεχτεί ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για πιθανή συνεργασία με την βραζιλιάνικη Embraer, ώστε να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.

Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου οι συζητήσεις μεταξύ της Boeing και της Embraer έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Paulo Cesar de Souza e Silva, CEO της Embraer, μιλώντας σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, εξέφρασε την άποψή του ότι οι συνομιλίες με την Boeing θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, χωρίς ωστόσο να εκφράζει εκτιμήσεις ως προς την επιτυχή ή μη κατάληξή τους.

Ο ίδιος χαρακτήρισε περίπλοκες τις διαπραγματεύσεις, όπως μεταδίδουν βραζιλιάνικα ειδησεογραφικά μέσα. Επιπλέον, στις δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος είναι η περαιτέρω μεγέθυνση της εταιρείας και όχι η συρρίκνωσή της, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος δεν φοβάται πως οι συζητήσεις με την Boeing θα επηρεαστούν από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Βραζιλία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/CAETANO BARREIRA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.