Ιστορικά υψηλά επίπεδα για το εμπόριο Ντουμπάι – Λατινικής Αμερικής

Ιστορικά υψηλά επίπεδα για το εμπόριο Ντουμπάι – Λατινικής Αμερικής

106
Ιστορικά υψηλά επίπεδα για το εμπόριο Ντουμπάι – Λατινικής Αμερικής

Στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 4 δις δολαρίων ανήλθε το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ του εμιράτου του Ντουμπάι και των χωρών της Λατινικής Αμερικής, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, για τους εννέα πρώτους μήνες του 2017, σύμφωνα με αξιωματούχο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ντουμπάι.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του εμιράτου, Majid Saig Al-Ghurair, επισήμανε ότι προκειμένου να συσφιχθούν περαιτέρω οι εμπορικές σχέσεις θα πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια. Τα πρώτα σημάδια διεύρυνσης των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στο εμιράτο του Ντουμπάι και στη Λατινική Αμερική άρχισαν ήδη από τα τέλη του 2016, οπότε και διεξήχθη στο Ντουμπάι ένα επιχειρηματικό φόρουμ λατινοαμερικανικών εταιρειών. Ο κ. Al-Ghurair πρόσθεσε ότι η χώρα του μπορεί να αποτελέσει πύλη πρόσβασης στις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής για πολλές επιχειρήσεις της Νότιας Αμερικής.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η κατασκευή νέου λιμανιού στην πόλη Posorja του Ισημερινού από την Dubai Ports (DP) World, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λιμένων παγκοσμίως. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, το εν λόγω λιμάνι θα μπορεί να διαχειρίζεται 750.000 TEU.

Ήδη η Emirates Airline πετάει καθημερινά προς Σάο Πάολο και Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ από τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν πτήσεις και προς την πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο, ενισχύοντας τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ της αραβικής χώρας και της Λατινικής Αμερικής. Επιπλέον, το Επιμελητήριο του Ντουμπάι διατηρεί γραφεί στο Σάο Πάολο, ενώ εντός του 2018 προβλέπεται να λειτουργήσει και νέα γραφεία στην Πόλη του Παναμά και στο Μπουένος Άιρες.

Φωτό: cubatrade.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.