Δανία και Νότια Κορέα δίνουν τα χέρια για την ψηφιοποίηση

Δανία και Νότια Κορέα δίνουν τα χέρια για την ψηφιοποίηση

95
Δανία και Νότια Κορέα δίνουν τα χέρια για την ψηφιοποίηση

Δανία και Νότια Κορέα πρόκειται να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της θαλάσσιας πλοήγησης.

Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των δύο κυβερνήσεων, η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα αφορά την ψηφιοποίηση στον χώρο της ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ωκεανών και Αλιείας της Νότιας Κορέας, Kim Young-choon, το αντικείμενο της συνεργασίας είναι η προώθηση της «ηλεκτρονικής ναυσιπλοΐας» (e-navigation) αλλά και των προηγμένων τεχνολογιών που θα χρησιμοποιηθούν από αυτόνομα πλοία.

Οι δύο χώρες είχαν υπογράψει το 2012 συμφωνία για τη συνεργασία τους στον χώρο της ναυτιλίας. Πρόσφατα υπεγράφη τροποποίηση της παραπάνω συμφωνίας η οποία πλέον περιλαμβάνει και συνεργασία στην χρήση τεχνητής νοημοσύνης και big data στη ναυτιλία.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ναυτιλιακής Αρχής της Δανίας, Andreas Nordseth, επεσήμανε ότι η Δανία και η Νότια Κορέα αποτελούν δύο προηγμένα τεχνολογικά ναυτιλιακά κράτη, τα οποία έχουν κοινό στόχο να προάγουν την ποιότητα στον χώρο της ναυτιλίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-BERND WUESTNECK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.