Θετικές προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία

Θετικές προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία

170
Θετικές προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF) δημοσίευσε πρόσφατα το World Economic Outlook, σύμφωνα με το οποίο επιβεβαιώνονται οι αρχικές προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2018 και το 2019. Όπως εκτιμάται η παγκόσμια ανάπτυξη θα σημειώσει αύξηση της τάξεως του 3,9% τόσο το 2018 όσο και το 2019.

Η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται στην οικονομική ανάκαμψη των ανεπτυγμένων οικονομιών, όπως είναι η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η Κίνα. Το IMF εκτιμά ότι το ΑΕΠ των παραπάνω χωρών θα αυξηθεί κατά 2,3% το 2018 και κατά 2,2% το 2019.

Όπως αναφέρεται σε έρευνα της BIMCO, εάν η οικονομική ανάπτυξη αυτή λάβει χώρα τότε θα είναι σημαντικά επωφελές για την αγορά των containerships καθώς αυτή συνδέεται στενά με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ.

Θετικές προβλέψεις εκφράζονται όμως και για τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, καθώς εκτιμάται ανάπτυξη της τάξεως του 4,9% και του 5% το 2018 και το 2019, αντίστοιχα.

Το IMF αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα διατηρήσει τη δυναμική της σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, εκτός εάν μία σημαντική διόρθωση στις χρηματιστηριακές αγορές μεταβάλλει τα σημερινά δεδομένα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.