Στο λιμάνι του Πειραιά το mega containership «Cosco Shipping Taurus»

Στο λιμάνι του Πειραιά το mega containership «Cosco Shipping Taurus»

1654
Στο λιμάνι του Πειραιά το mega containership «Cosco Shipping Taurus»

Κατέπλευσε σήμερα στην προβλήτα ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει υποδεχτεί ποτέ το λιμάνι του Πειραιά, το «Cosco Shipping Taurus».

Η προβλήτα ΙΙΙ που έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, θα μπορεί να υποδέχεται ταυτόχρονα δύο τέτοια πλοία με δυναμικότητα μεταφοράς 20.000 εμπορευματοκιβωτίων 20 ποδών (teu). Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δυνατότητες του νέου προβλήτα εδραιώνουν το λιμάνι του Πειραιά σε ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ευρωπαϊκά λιμάνια. Με την ολοκλήρωση των έργων, η χωρητικότητα των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ θα αυξηθεί σε 6,2 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια από 5,5 εκατ. που ήταν μέχρι τώρα. Επιπλέον ένα εκατομμύριο εμπορευματοκιβώτια μπορεί να διαχειριστεί ετησίως και ο προβλήτας Ι του ΟΛΠ.

Το «Cosco Shipping Taurus» που κατασκευάστηκε το 2018 έχει μήκος 399,82 μ. και πλάτος 58,72 μ. και είναι εξοπλισμένο για 1.000 teu ψυκτικής χωρητικότητας. Το πλοίο ναυπηγήθηκε από την China State Shipbuilding Corporation(CSSC) και στο πλαίσιο των τακτικών δρομολογίων του θα πραγματοποιεί δρομολόγια σε όλο τον κόσμο με αφετηρία την Κίνα. To «Cosco Shipping Taurus» αποτελεί ένα από τα mega containerships με χωρητικότητα άνω των 18.000 TEUs, που εξυπηρετούν τον νέο «θαλάσσιο» Δρόμο του Μεταξιού, ο οποίος ενώνει την Κίνα με την Ευρώπη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώργος Χριστάκης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.