Η Borr Drilling εξαγοράζει την Paragon Offshore

Η Borr Drilling εξαγοράζει την Paragon Offshore

137
Η Borr Drilling εξαγοράζει την Paragon Offshore
Φωτό αρχείου

Σε εξαγορά της Paragon Offshore προχώρησε η Borr Drilling δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο η τελευταία έναν μεγάλο στόλο από πλοία κατηγορίας MODU (Mobile Offshore Drilling unit), αξίας $3,57 δις. Η Paragon Offshore, σύμφωνα με εκτιμήσεις της VesselsValue διαθέτει έναν στόλο από 30 πλοία αξίας $94,68 εκατ., ενώ άλλα δύο πλοία της βρίσκονται υπό ναύλωση τύπου bareboat. Η μέση ηλικία του στόλου της είναι περίπου 38 ετών.

Η Borr Drilling πριν την εξαγορά διέθετε στόλο από 26 MODUs, αξίας $3,47 δις, με μέση ηλικία τα 6 έτη.

Ο κ. Charlie Hockless, Επικεφαλής του τμήματος Offshore της VesselsValue, δήλωσε ότι η Borr Drilling είχε επισημάνει την πρόθεσή της να αποτελέσει κυρίαρχο προμηθευτή πλατφορμών εξόρυξης. Ωστόσο η εξαγορά της Paragon Offshore είναι απρόσμενη καθώς διαθέτει πλοία μεγάλης ηλικίας τα οποία θα πρέπει να οδηγηθούν προς ανακύκλωση.

Ο κ. Hockless προσέθεσε όμως ότι η αξία ανακύκλωσης των πλοίων της  Paragon εκτιμάται πως θα είναι ικανοποιητική για την Borr Drilling. Ο ίδιος τονίζει ότι η πραγματική αξία της εξαγοράς της Paragon Offshore για την Borr Drilling είναι πως η τελευταία, εταιρεία με χρόνια εμπειρίας στον χώρο των γεωτρήσεων, θα ισχυροποιήσει περαιτέρω την θέση της στην εν λόγω αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.