Ο ηλεκτρισμός και οι καινοτόμες τεχνολογίες ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης πλοίων

Ο ηλεκτρισμός και οι καινοτόμες τεχνολογίες ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης πλοίων

346
Ο ηλεκτρισμός και οι καινοτόμες τεχνολογίες ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης πλοίων

Tο πρώτο συνέδριο για τον εξηλεκτρισμό της ναυτιλίας υπό τον τίτλο “Powering zero-emission marine transportation”, διοργανώνεται από το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα elemed στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φάρος) την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018.

Σε μια εποχή όπου η ναυτιλία αναζητά πιο καθαρές, πιο εναλλακτικές πηγές ενέργειας, κορυφαίοι ειδικοί, εκπρόσωποι κυβερνητικών οργανισμών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και διακεκριμένα στελέχη του χώρου της ναυτιλίας και της ενέργειας συναντώνται και αναπτύσσουν ένα γόνιμο διάλογο πάνω στις δυνατότητες που προσφέρει ο ηλεκτρισμός και οι καινοτόμες τεχνολογίες ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης πλοίων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση του πρωτοποριακού περιβαλλοντικού έργου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα ελλιμενισμένα πλοία, το οποίο είναι υπό κατασκευή στο λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Υπουργείου Ναυτιλίας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της ΔΕΗ σχετικά  με την αξιοποίηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας για τον εκσυγχρονισμό των λιμένων και την ενδυνάμωση των θαλάσσιων μεταφορών. Ταυτόχρονα, θα αναδειχθεί η διεθνείς εμπειρία μέσα από τις τοποθετήσεις της εκπροσώπου του Λιμανιού της Αμβέρσας και των Νήσων Orkney.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα: του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Δήμου Πειραιά, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό κατόπιν εγγραφής: www.elemedconference.eu

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/AXEL HEIMKEN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.