Απόπειρα πειρατείας σε πλοίο ανοικτά της Σομαλίας

Απόπειρα πειρατείας σε πλοίο ανοικτά της Σομαλίας

1235
Απόπειρα πειρατείας σε πλοίο ανοικτά της Σομαλίας

Όπως ανακοίνωσε το United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) και μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, το δεξαμενόπλοιο «Leopard Sun» δέχτηκε πειρατική επίθεση εχθές Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, κι ενώ έπλεε 90 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Σομαλίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του UKMTO, το υπό σημαία Σιγκαπούρης «Leopard Sun» δέχτηκε πυρά από ομάδα πειρατών, οι οποίοι επέβαιναν σε τρία μικρά σκάφη. Ωστόσο, οι ένοπλοι φρουροί του «Leopard Sun» ανταπέδωσαν τα πυρά, απομακρύνοντας τα πειρατικά σκάφη, όπως ανέφερε ο πλοίαρχος.

Με βάση πληροφορίες προερχόμενες από την EU NAVFOR «Atalanta», το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του, ενώ το πλοίο συνεχίζει το δρομολόγιό του με προορισμό το Κέιπ Τάουν.

Να σημειωθεί ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EU NAVFOR «Atalanta» συμβάλλει στην αποτροπή, στην πρόληψη και στην καταστολή των πειρατικών επιθέσεων και των ένοπλων ληστειών που λαμβάνουν χώρα στη Νότια Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και σε ένα μεγάλο μέρος του Ινδικού Ωκεανού, συμπεριλαμβανομένων των Σεϋχελλών, του Μαυρίκιου και των νήσων Κομόρες.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MC1 ERIC L. BEAUREGARD

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.