Η Ινδία, μία ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία

Η Ινδία, μία ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία

295
Η Ινδία, μία ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία

Η Ινδία εκτιμάται ότι εντός του 2018 θα αποτελεί την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ινδική οικονομία αναμένεται να σημειώσει αύξηση κατά 7- 7,5% φέτος. Ωστόσο η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κάποιες προκλήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του World Economic Forum, οι σημαντικότερες των οποίων είναι οι παρακάτω.

1) Άνιση κατανομή πλούτου

Η Ινδία κατέχει χαμηλή θέση ανάμεσα στις αναδυόμενες οικονομίες αναφορικά με τη διανομή του πλούτου στην χώρα, καθώς το 1% μόνο του πληθυσμού της έχει στα χέρια του το 53% του πλούτου της χώρας. Τα ποσοστά ένδειας μειώνονται στην Ινδία, ωστόσο 6 στους 10 κατοίκους ζουν με λιγότερο από $3,20/ημέρα.

2) Κλιματική αλλαγή

Τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης της χώρας είναι από τα πιο υψηλά παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην χώρα το 2017 παρατηρήθηκε ότι ο αέρας που εισπνέουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο Δελχί ισοδυναμεί με το να καπνίζει κάποιος 50 τσιγάρα την ημέρα. Ωστόσο η χώρα στην προσπάθειά της να στραφεί σε καθαρότερες και ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, έχει προβεί στην ακύρωση της κατασκευής νέων εργοστασίων καύσεως άνθρακα.

3) Εκπαίδευση

Η εισαγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι καθολική στην χώρα, αλλά μόλις το 50% των παιδιών συνεχίζει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης υπολογίζεται ότι το 10,5% των αποφοίτων των πανεπιστημίων στην Ινδία είναι άνεργοι.

4) Φυλετικές διακρίσεις

Η Ινδία κατέχει χαμηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη αναφορικά με το δικαίωμα της γυναίκας στην εργασία. Ωστόσο υποστηρίζει την εισαγωγή των κοριτσιών στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με το World Economic Forum, εφόσον η Ινδία μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές τότε το μέλλον της θα είναι λαμπρό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.