Αναταράξεις από τους εμπορικούς περιορισμούς της Ινδονησίας

Αναταράξεις από τους εμπορικούς περιορισμούς της Ινδονησίας

131
Αναταράξεις από τους εμπορικούς περιορισμούς της Ινδονησίας

Ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των Ενώσεων των Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA) εξέφρασε την έντονη ανησυχία του αναφορικά με τα νέα μέτρα που έχει θέσει σε ισχύ η κυβέρνηση της Ινδονησίας για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές της χώρας.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας επέβαλε σε ορισμένα εμπορευματικά αγαθά, όπως ο άνθρακας, το ακατέργαστο φοινικέλαιο και το ρύζι, να εξάγονται και να εισάγονται από και προς την Ινδονησία με πλοία τα οποία θα φέρουν σημαία της Ινδονησίας και τα οποία θα είναι ασφαλισμένα από ινδονησιακές ναυτασφαλιστικές εταιρείες και οργανισμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ECSA τα νέα μέτρα της ινδονησιακής κυβέρνησης αποτελούν μια αθέμιτη προστατευτική εμπορική πολιτική της χώρας, η οποία δεν αντικατοπτρίζει το πνεύμα των διαπραγματεύσεων που γίνονται μεταξύ της Ινδονησίας και της Ε.Ε. για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

Σχολιαστές δηλώνουν ότι οι περιορισμοί που έχει θέσει η κυβέρνηση της Τζακάρτα θα πλήξουν τα πλοία της Ευρώπης και ως εκ τούτου η ECSA έχει απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζοντας τους προβληματισμούς της, προκειμένου να επιλυθεί σύντομα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MAST IRHAM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.