Σημαντική αύξηση στη διακίνηση containers από το λιμάνι του Ρότερνταμ

Σημαντική αύξηση στη διακίνηση containers από το λιμάνι του Ρότερνταμ

116
Σημαντική αύξηση στη διακίνηση containers από το λιμάνι του Ρότερνταμ

Ο λιμένας του Ρότερνταμ κατέγραψε σημαντική αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων κατά τη διάρκεια του 2017, εδραιώνοντας την θέση του ως ο κορυφαίος ευρωπαϊκός λιμένας στη διακίνηση των συγκεκριμένων φορτίων. Το μερίδιο του λιμένα του Ρότερνταμ στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων της Ευρώπης κατέλαβε το 31%, σημειώνοντας το υψηλότερό του ρεκόρ από το 2000.

Κατά τη διάρκεια του 2017 η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τον λιμένα του Ρότερνταμ αυξήθηκε κατά 11% περίπου σε σχέση με το 2016, αγγίζοντας τα 13,7 εκατ. TEUs.
Η μεγαλύτερη αύξηση των διακινηθέντων εμπορευματοκιβωτίων σημειώθηκε στις διαδρομές από και προς την Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Βόρεια Αμερική.

Ο κ. Allard Castelein, CEO της Λιμενικής Αρχής του Ρότερνταμ ανέφερε ότι το 2017 ήταν μια καλή χρονιά για το λιμένα, λόγω της αυξημένης διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, η αγορά των οποίων δίνει προστιθέμενη αξία στην απασχόληση των λιμένων και στην ενδοχώρα τους. Ο κ. Castelein αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο της ψηφιοποίησης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον λιμένα του Ρότερνταμ καθώς νέα και πολλά υποσχόμενα ψηφιακά εργαλεία χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο λιμάνι.

Φωτό: portofrotterdam.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.