Η Sovcomflot εξασφαλίζει δάνειο για ναυπήγηση νέου δεξαμενόπλοιου

Η Sovcomflot εξασφαλίζει δάνειο για ναυπήγηση νέου δεξαμενόπλοιου

103
Η Sovcomflot εξασφαλίζει δάνειο για ναυπήγηση νέου δεξαμενόπλοιου

Δάνειο ύψους $106 εκατ. εξασφάλισε ο ρωσικός πετρελαϊκός Sovcomflot από την τράπεζα Sberbank για τη ναυπήγηση ενός ice class Arctic shuttle tanker (Arc7). Μόλις ναυπηγηθεί το δεξαμενόπλοιο θα ναυλωθεί από την Gazprom Neft για το Novy Port project το οποίο βρίσκεται στην χερσόνησο του Yamal.

Ο κ. Nikolay Kolesnikov, Executive Vice President και CFO της PAO Sovcomflot, δήλωσε την ικανοποίησή του αναφορικά με τη συμφωνία μεταξύ της Sovcomflot με την Sberbank, καθώς η τελευταία αποτελεί τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας και ένα από τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο. Ο κ. Kolesnikov ανέφερε επίσης ότι η Sberbank αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οικονομικούς εταίρους της Sovcomflot, γεγονός που αποδεικνύει την σημαντική θέση που κατέχει ο τραπεζικός τομέας της Ρωσίας ως φορέας χρηματοδότησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Μέσω της συγκεκριμένης χρηματοδότησης εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί η ρευστότητα της Sovcomflot, ενώ θα μπορέσει να καλύψει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την υλοποίηση του ναυπηγικού προγράμματός της.

Φωτό: sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.