Ο λιμένας του Αμβούργου αισιοδοξεί για ένα καλό 2018

Ο λιμένας του Αμβούργου αισιοδοξεί για ένα καλό 2018

94
Ο λιμένας του Αμβούργου αισιοδοξεί για ένα καλό 2018

Ο μεγαλύτερος διεθνής λιμένας της Γερμανίας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, το Αμβούργο, αναμένει για το 2018 αύξηση στην διακίνηση εμπορευματικών φορτίων αλλά και αύξηση των εσόδων, όπως κατεγράφη και το 2017.

Συγκεκριμένα η εταιρεία διαχείρισης των τερματικών σταθμών του λιμένα του Αμβούργου Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικά επιτυχημένο οικονομικό έτος 2017», καθώς τα ενοποιημένα έσοδα –με βάση τα προσωρινά στοιχεία– αυξήθηκαν άνω του 6% σε €1,25 δις από €1,18 το 2016. Αύξηση άνω του 5% κατέγραψε και το λειτουργικό αποτέλεσμα του ομίλου (EBIT) αγγίζοντας τα €173 εκ. από €164 το 2016. Σε ό,τι αφορά την διακίνηση φορτίων, από τους τερματικούς σταθμούς του λιμένα διακινήθηκαν το 2017 136,5 εκατ. τόνοι εμπορευμάτων.

Ο λιμένας του Αμβούργου επενδύει το 2018 σε νέες υποδομές καθώς και στην βελτίωση των υπαρχόντων αλλά και στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών επιχειρηματικών μοντέλων με στόχο να συνεχίζει να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους χρήστες του. Επιπλέον, με την εκβάθυνση του διαύλου ναυσιπλοΐας στις εκβολές του ποταμού Έλβα, και συγκεκριμένα στις περιοχές του Κάτω και του Άνω Έλβα, το Αμβούργο αναμένει να ενισχυθεί περαιτέρω η ανταγωνιστικότητά του έναντι των άλλων λιμένων της βορειο-δυτικής Ευρώπης.

Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο θαλάσσιο λιμάνι της Γερμανίας εξασφαλίζει περισσότερες από 156.000 θέσεις εργασίας στη μητροπολιτική περιοχή του Αμβούργου, ενώ η βιομηχανική του παραγωγή συνεισφέρει άμεσα στην γερμανική εθνική οικονομία περισσότερο από €21 δις ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.