Συνεχίζονται οι προκλήσεις για την αγορά των chemical carriers

Συνεχίζονται οι προκλήσεις για την αγορά των chemical carriers

153
Συνεχίζονται οι προκλήσεις για την αγορά των chemical carriers

Συγκρατημένες είναι οι προβλέψεις των διεθνών οίκων αναλύσεων αναφορικά με την αγορά των πλοίων μεταφοράς χημικών φορτίων. Συγκεκριμένα ο οίκος Drewry αναφέρει σε πρόσφατη έρευνά του ότι η συγκεκριμένη αγορά το 2018 θα χαρακτηριστεί από μειωμένους ναύλους καθώς καταγράφεται μία υπερπροσφορά πλοίων σε μεγάλες διαδρομές. Εντός του 2018 εκτιμάται ότι θα εισέλθουν στην αγορά των chemical carriers 200 νέα πλοία, συνολικής χωρητικότητας 3,1 εκατ. τόνων.

Η εισροή νέας χωρητικότητας στην εν λόγω αγορά θα αντισταθμιστεί σε ένα μικρό βαθμό από την ανακύκλωση των μεγαλύτερων σε ηλικία chemical carriers. Ωστόσο τα νεοναυπηγηθέντα πλοία θα είναι περισσότερα στον αριθμό από τα πλοία που θα σταλούν προς ανακύκλωση, αλλά και μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Επιπλέον αναμένεται να σημειωθεί ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης στη συγκεκριμένη αγορά. Ο οίκος Drewry εκτιμά ότι ο στόλος των chemical carriers θα καταγράψει ετήσιο ρυθμό αύξησης 3% το 2018 και το 2019, ενώ η ζήτηση για το θαλάσσιο εμπόριο χημικών φορτίων θα είναι της τάξεως του 2,5%.

Φωτό: bahri.sa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.