Ανησυχία για μείωση των εξαγωγών άνθρακα από την Ινδονησία

Ανησυχία για μείωση των εξαγωγών άνθρακα από την Ινδονησία

142
Ανησυχία για μείωση των εξαγωγών άνθρακα από την Ινδονησία

Έντονη ανησυχία εκφράζεται για την πορεία των εξαγωγών άνθρακα από την Ινδονησία. Στο πλαίσιο των νέων περιορισμών που έχει θέσει το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, επιβάλλεται σε ορισμένα αγαθά, όπως ο άνθρακας και το ακατέργαστο φοινικέλαιο να εξάγονται από την χώρα με πλοία που φέρουν σημαία της Ινδονησίας και τα οποία πλέον πρέπει να είναι ασφαλισμένα από ινδονησιακές ναυτασφαλιστικές εταιρείες και οργανισμούς. Οι νέοι αυτοί κανονισμοί έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας.

Ωστόσο φόβοι εκφράζονται από την ICMA (Indonesia Coal Mining Association) ότι οι συγκεκριμένοι κανονισμοί θα οδηγήσουν σε μείωση των εξαγωγών άνθρακα από τους τερματικούς σταθμούς της χώρας. Η ICMA καλεί την κυβέρνηση της χώρας να αποσαφηνίσει τους νέους κανονισμούς και να διευκρινιστεί κατά πόσο οι νέοι κανονισμοί θα επηρεάσουν το εμπόριο της Ινδονησίας, καθώς οι αγοραστές άνθρακα εάν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πλοία ινδονησιακής σημαίας για την μεταφορά των εμπορευμάτων, ενδεχομένως να στραφούν προς άλλες αγορές.

Ο διευθυντής της ICMA, κ. Hendra Sinadia, επεσήμανε ότι το νέο προστατευτικό πλαίσιο που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της Ινδίας αντίκειται στις συμφωνίες που έχει συνάψει η χώρα με τον Παγκόσμιο Οργανισμού Τροφίμων, με την Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς και με άλλους εμπορικούς συνεργάτες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.