Υποχωρεί η κακοκαιρία στην χώρα το Σαββατοκύριακο

Υποχωρεί η κακοκαιρία στην χώρα το Σαββατοκύριακο

78
Υποχωρεί η κακοκαιρία στην χώρα το Σαββατοκύριακο

Μετά το πέρασμα του «Κρέοντα» από την χώρα μας ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα παρουσιάσει βελτίωση. Έτσι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες μπορεί να μην πραγματοποιηθούν κάτω από ηλιόλουστο ουρανό, ωστόσο δεν θα επηρεαστούν από βροχοπτώσεις.

Παρ’ όλα αυτά ο καιρός φαίνεται να αλλάζει την Καθαρά Δευτέρα καθώς οι βροχές θα επιστρέψουν και πάλι, χωρίς όμως η ένταση των φαινομένων να δημιουργήσει προβλήματα.

Σε επικοινωνία που είχαν τα Ναυτικά Χρονικά με τον Δρ Νίκο Μαζαράκη, μετεωρολόγο και Country Manager της StormGeo Greece A.S., μας έδωσε αναλυτικές προβλέψεις για την πορεία του καιρού το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών υποχωρεί και έτσι ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση την  Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές βόρεια του νησιού οι οποίες σταδιακά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις όπου κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τμήματα τα 6 με 7 μποφόρ και στο Καρπάθιο τα 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά από το απόγευμα και μετά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο, φτάνοντας τους 13-15 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε ολόκληρη την χώρα καθώς δεν αναμένονται βροχές. Ωστόσο θα έχουμε αρκετή συννεφιά και στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις φτάνοντας τα 3-5 μποφόρ και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς άνεμοι. Οι θερμοκρασίες δεν θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθούν οι μέγιστες από 12-15 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, καθώς ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και από το απόγευμα κατά τόπους και στη Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά των παραπάνω περιοχών και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα για την Αττική οι βροχές θα είναι ασθενείς και θα σημειωθούν από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και 3-4 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο. Και στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ με ενίσχυση από το μεσημέρι και μετά. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στην Β. Ελλάδα τους 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη Δ. Μακεδονία δεν θα ξεπεράσουν τους 5 βαθμούς. Στην Κεντρική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και στην Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα τους 12 με 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη) τους 13-16 βαθμούς Κελσίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΕGAPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.