Τα κροατικά ναυπηγεία παλεύουν για την οικονομική τους επιβίωση

Τα κροατικά ναυπηγεία παλεύουν για την οικονομική τους επιβίωση

152
Τα κροατικά ναυπηγεία παλεύουν για την οικονομική τους επιβίωση

Δύο από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους της Ευρώπης ετοιμάζονται να επενδύσουν στα κροατικά ναυπηγεία Uljanik. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Κροατίας, τα ολλανδικά ναυπηγεία Damen και τα ιταλικά Fincantieri προτίθενται να επενδύσουν στην ανακεφαλαίωση των Uljanik στην Κροατία τα οποία βιώνουν μία περίοδο χαμηλής ναυπηγικής δραστηριότητας.

Τα συγκεκριμένα ναυπηγεία τον περασμένο μήνα έλαβαν κρατική εγγύηση από την κυβέρνηση της Κροατίας ύψους €96 εκατ. προκειμένου να μπορέσουν έστω και προσωρινά να «επιβιώσουν». Το βιβλίο παραγγελιών των κροατικών ναυπηγείων ανέρχεται σε μόλις 12 πλοία, τα οποία θα είναι έτοιμα προς παράδοση μέχρι τα τέλη του 2019. Μέσω του δανείου που έλαβαν τα ναυπηγεία Uljanik από την κυβέρνηση της χώρας θα μπορέσουν να καλύψουν τις άμεσες υποχρεώσεις τους, όπως είναι οι μισθοί των εργαζομένων τους, οι προμηθευτές τους κ.ά., ενώ συγχρόνως θα προετοιμάζουν ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωσή τους.

Φωτό: uljanik.hr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.