Η Turkish Airlines σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης

Η Turkish Airlines σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης

248
Η Turkish Airlines σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης

Το 2017 έκλεισε με χαμόγελα για τον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας. Η Turkish Airlines το περασμένο έτος μετέφερε 68,6 εκατομμύρια επιβάτες το 2017, καταγράφοντας αύξηση 9,3% σε σχέση με το 2016.

Επίσης, σε σύγκριση με το 2016 και ο συντελεστής πληρότητας επιβατών (load factor) αυξήθηκε κατά 4,7% αγγίζοντας το 79,1%. Μάλιστα, ο περασμένος Δεκέμβριος ήταν μήνας σταθμός για τον τουρκικό αερομεταφορέα, καθώς ο συντελεστής πληρότητας  έφτασε το 79,5%, το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία του.

Για το 2018 ο κύριος στόχος που έχει θέσει η Turkish Airlines είναι η ομαλή μεταφορά του hub της στον νέο διεθνή αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης, που αποκαλείται προς το παρόν και ως ο «Τρίτος Αερολιμένας», και ο οποίος έχει σχεδιαστεί να γίνει ο μεγαλύτερος του κόσμου ως προς τον αριθμό των διακινούμενων επιβατών (150 εκ.).

Οι άλλοι στόχοι της Turkish Airlines για το νέο έτος είναι να επιτευχθεί αύξηση του αριθμού των επιβατών στα 74 εκ., ο συντελεστής πληρότητας να αγγίξει το 80%, καθώς και να ενισχυθεί περαιτέρω το τμήμα Cargo της εταιρείας.

Επίσης, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης του αεροπορικού του έργου ο τουρκικός εθνικός αερομεταφορέας σε ειδική εκδήλωση και υπό την παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψε προ ολίγων ημερών μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την Airbus για την προμήθεια 20 αεροσκαφών Α350-900 με option για επιπλέον 5.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/SEDAT SUNA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.