Χαμόγελα αισιοδοξίας για την Danaos Corporation

Χαμόγελα αισιοδοξίας για την Danaos Corporation

246
Χαμόγελα αισιοδοξίας για την Danaos Corporation

Η Danaos Corpοration ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα το τελευταίο τρίμηνο του 2017,
σε πείσμα των ανατρεπτικών καιρών για την αγορά των containers. Η εταιρεία πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κέρδη ύψους $22,8 εκατ. το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, συγκριτικά με τις ζημίες της τάξεως των $446,6 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Τα έσοδα της εταιρείας την ίδια περίοδο ανήλθαν σε $114,2 εκατ., αύξηση κατά 1,9% συγκριτικά με τα αντίστοιχα έσοδα του τέταρτου τριμήνου του 2016.

Σε ό,τι αφορά το 2017 τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε $83,9 εκατ., συγκριτικά με τις ζημίες των $366,2 εκατ. το 2016.

Ο κ. Ιωάννης Κούστας, CEO της Danaos Corpοration, δήλωσε ότι τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας οφείλονται στο γεγονός ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες το 86% των πλοίων της βρίσκεται υπό ναύλωση, προσφέροντας στην εταιρεία σταθερά έσοδα. Αναφορικά με τα μειωμένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας που είχε το 2016, ο κ. Κούστας ανέφερε ότι ήταν ένα από τα επακόλουθα της χρεωκοπίας της Hanjin Shipping στην αγορά των containerships.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι παρά την παρατεταμένη περίοδο αδυναμίας στην αγορά των containerships και τις έντονες προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει, η Danaos παραμένει επικεντρωμένη έχοντας ως στόχο να διαφυλάξει την αξία της.

Φωτό: danaos.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.