Σε ιστορικά υψηλά οι ιαπωνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Σε ιστορικά υψηλά οι ιαπωνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

89
Σε ιστορικά υψηλά οι ιαπωνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, ψαριών και ξυλείας της Ιαπωνίας σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ωθούμενες από τα βελτιωμένα στοιχεία από τις φορτώσεις βοδινού κρέατος και πράσινου τσαγιού, σύμφωνα με στοιχεία του ιαπωνικού Υπουργείου Εμπορίου.

Οι συνολικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου ανήλθαν σε 807,3 δις γιεν ($7,4 δις), αρκετά μακριά, ωστόσο, από το στόχο που έχει θέσει ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Shinzo Abe για εξαγωγές 1 τρις γιεν για το 2019.

Η αύξηση κατά 7,6% των εξαγωγών προήλθε κατά κύριο στην μεταστροφή μεγάλου μέρους καταναλωτών σε πιο υγιεινά προϊόντα διατροφής, καθώς επίσης και ενός ιαπωνικού είδους φαγητού, του “washoku”.

Το Χονγκ-Κονγκ παραμένει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ιαπωνικών αγροτικών προϊόντων και ξυλείας, ακολουθούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ταϊβάν. Την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές ξυλείας, κυρίως λόγω Κίνας, καθώς επίσης και οι εξαγωγές βοδινού κρέατος, πράσινου τσαγιού και φραουλών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.