Ο DNV GL πρωτοπορεί στην εποχή της ψηφιοποίησης

Ο DNV GL πρωτοπορεί στην εποχή της ψηφιοποίησης

569
Ο DNV GL πρωτοπορεί στην εποχή της ψηφιοποίησης

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στα κεντρικά γραφεία του DNV GL Ελλάς Α.Ε. στον Πειραιά, ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, κ. Ιωάννης Χιωτόπουλος, και η ομάδα του παρουσίασαν τα νέα και ανανεωμένα εργαλεία, που ο νηογνώμονας αξιοποιεί για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πελάτες του.

Όπως ανέφερε ο κ. Χιωτόπουλος, «είμαστε περήφανοι που ο οργανισμός μας αναδεικνύεται σε πρωτοπόρο στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών ταξινόμησης και πιστοποίησης πλοίων. Έχουμε ήδη εφαρμόσει μια σειρά από πιλοτικά, αλλά και εξ ολοκλήρου προγράμματα, που έχουν αποδείξει ότι με σωστή τακτική και στοχευμένη προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά, απτά οφέλη για τους πελάτες μας και τη Ναυτιλία». Μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και ένα σύστημα βελτιστοποίησης του προγραμματισμού των επιθεωρήσεων των πλοίων (Smart Survey Booking). Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιο εξελιγμένα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιεί ο νηογνώμονας DNV GL για να απαντήσει στις προκλήσεις που ανακύπτουν στη νέα ψηφιοποιημένη εποχή.

Με τα προαναφερθέντα ψηφιακά εργαλεία, ο οργανισμός DNV GL εξασφαλίζει την αποδοτικότητα και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου για τις υπηρεσίες ταξινόμησης και πιστοποίησης πλοίων, που αξιοποιώντας τα big data και την ανάλυση αυτών θα αντιμετωπίζει τους νέους κινδύνους που σχετίζονται με τα πολύπλοκα συστήματα και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Αυτό που κατέστη σαφές στην ενημέρωση του Τύπου είναι ότι για τον DNV GL στο επίκεντρο παραμένουν και θα παραμείνουν οι άνθρωποί του, το κλειδί της επιτυχίας του.

«Οι υψηλής ειδίκευσης επιθεωρητές και ελεγκτές θα ενισχύσουν τις ικανότητές τους εκμεταλλευόμενοι τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει αυτός ο ψηφιακός κόσμος », υπογράμμισε ο κ. Ιάσονας Στεφανάτος – Ανώτερος Ερευνητικός Μηχανικός, κατά την παρουσίασή του.

Η VERACITY, η νέα μεγάλη πλατφόρμα δεδομένων του DNV GL, που παρουσιάστηκε το έτος 2017, θα λειτουργήσει ως ένα αξιόπιστο, ασφαλές και θωρακισμένο από κυβερνοεπιθέσεις πεδίο για τη συνδιαχείριση και ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ του νηογνώμονα και των πελατών του. Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι από τα μεγαλύτερα ζητήματα της εποχής μας και ο DNV GL είναι αφοσιωμένος στην παροχή έξυπνων και ασφαλών λύσεων στη Ναυτιλία.

Η Ελλάδα ως «third home market»

Δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα του project «Greece as third home market», ο DNV GL παραμένει πιστός στις δεσμεύσεις του. Μάλιστα, αυτό φαίνεται έμπρακτα από την απόφαση του οργανισμού να ενισχύσει τη δικαιοδοσία των ελληνικών γραφείων, με την Αφρική να αποτελεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 κομμάτι της περιφέρειας που ελέγχει ο Πειραιάς, υπό τον κ. Ιωάννη Χιωτόπουλο. Ο ίδιος, ικανοποιημένος από την εξέλιξη, δήλωσε πως η εμπιστοσύνη των κεντρικών γραφείων προς τα γραφεία του Πειραιά και η αναγόρευση του Πειραιά ως τρίτο σπίτι για τον οργανισμό γίνεται πράξη με τη γεωγραφική επέκταση των αρμοδιοτήτων του ελληνικού γραφείου στην Αφρική, από την αρχή του έτους».

Επιπροσθέτως, η ομάδα του Business Development, υπό τον κ. Γιώργο Τεριακίδη, ενισχύθηκε περαιτέρω το τελευταίο διάστημα, καλωσορίζοντας τρεις νέους συναδέλφους.

Ειδικότερα, ο κ. Νικόλας Μίχας, έχοντας δεκαετή και πλέον εμπειρία στην Κίνα, ως στέλεχος του DNV GL, επαναπατρίστηκε και ανέλαβε χρέη SPOC (single point of contact) για τα κινεζικά ναυπηγεία.

Η εταιρεία καλωσόρισε, επίσης, τον κ. Ιωάννη Σέργη και τον κ. Λεωνίδα Καρύστιο, αμφότεροι προερχόμενοι από άλλους νηογνώμονες. Ο κ. Σέργης εκτελεί χρέη περιφερειακού διευθυντή για τα Bulk Carriers και ο κ. Καρύστιος ανέλαβε καθήκοντα περιφερειακού διευθυντή για τα Gas Carriers και τα τάνκερς.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που έχουμε πλέον στο δυναμικό μας δύο εκλεκτά στελέχη του χώρου, που έχουν αποδείξει την αξία τους, κατά την πολυετή θητεία τους στο εξωτερικό, σε θέσεις κλειδιά των ανταγωνιστών», ανέφερε ο κ. Χιωτόπουλος σχετικά. Πρόσθεσε, δε, πως «με αυτή την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού μας, εκπληρώνεται άλλη μια υπόσχεση που είχαμε δώσει στην τοπική ναυτιλιακή κοινότητα. Πλέον οι segment directors για τα bulk και gas carriers είναι Έλληνες και βρίσκονται επί συνεχόμενης βάσης στο ελληνικό γραφείο, για να βοηθήσουν τη Ναυτιλία να προοδεύσει πλησίστια».

Όταν ξεκίνησε η πρωτοβουλία «Greece as third home market», ο DNV GL είχε υποσχεθεί «να εμβαθύνει την τοπική δεξαμενή δεξιοτήτων και ικανοτήτων που διαθέτει στους Έλληνες πελάτες της και να προσφέρει ένα εκτεταμένο και βελτιωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών» και τώρα, δύο χρόνια μετά, αποδεικνύει ότι κάνει ακριβώς αυτό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.