Για πρώτη φορά τα Ιόνια νησιά θα συνδέονται μεταξύ τους ακτοπλοϊκά

Για πρώτη φορά τα Ιόνια νησιά θα συνδέονται μεταξύ τους ακτοπλοϊκά

308
Για πρώτη φορά τα Ιόνια νησιά θα συνδέονται μεταξύ τους ακτοπλοϊκά

Για πρώτη φορά τα νησιά του Ιονίου θα συνδεθούν μεταξύ τους μέσω ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Την είδηση επιβεβαίωσε η εταιρεία Ilida Paxos Hydrofoil, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την υπόσχεση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα είναι σε ισχύ από την 1η Μαΐου 2018 έως και τις 31 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο «HIGH SPEED AZIMUT JOY CRUISES». Το πλοίο έχει μήκος 30 μέτρα και μέγιστο πλάτος 6 μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του είναι 260 άτομα.

Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, τη Βασιλική της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.