Κλειστό το αεροδρόμιο του City λόγω ανεύρεσης βόμβας από τον Β’ ΠΠ

Κλειστό το αεροδρόμιο του City λόγω ανεύρεσης βόμβας από τον Β’ ΠΠ

137
Κλειστό το αεροδρόμιο του City λόγω ανεύρεσης βόμβας από τον Β’ ΠΠ

Οι αρχές του Λονδίνου προχώρησαν στο κλείσιμο του αεροδρομίου «London City Airport», καθώς εντοπίστηκε κοντά στον ποταμό Τάμεση βόμβα, βάρους 500 κιλών, η οποία χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η βόμβα βρέθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στις 5:00 (τοπική ώρα Αγγλίας) στην αποβάθρα George V του αεροδρομίου κατά την διάρκεια εκτέλεσης κατασκευαστικών έργων.

Αμέσως κρίθηκε αναγκαίο από την αστυνομία του Λονδίνου να τεθεί μία ζώνη αποκλεισμού 200 μ. γύρω από το σημείο όπου ανευρέθη η βόμβα, με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο, να ακυρωθούν οι πτήσεις και να εκκενωθούν όσες κατοικίες βρίσκονται εντός της συγκεκριμένης ζώνης.

Από το αεροδρόμιο του City ανακοινώθηκε ότι από εχθές το βράδυ στις 22:00 (τοπική ώρα Αγγλίας) και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 12/2 το αεροδρόμιο δεν θα πραγματοποιεί πτήσεις, προκειμένου η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου σε συνεργασία με το Βασιλικό Ναυτικό να απομακρύνουν τη βόμβα. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα επηρεάσει 16.000 επιβάτες, καθώς το City αποτελεί βασικό κόμβο για τις επιβατικές μεταφορές.

Ο κ. Robert Sinclair, CEO του αεροδρομίου City ανέφερε ότι αναμένεται να απομακρυνθεί η βόμβα αργά το απόγευμα σήμερα και να ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο την Τρίτη 13/12 γύρω στις 06:30 (τοπική ώρα).

Οι αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο αεροδρόμιο για τις πτήσεις τους είναι η British Airways, η Flybe, η CityJet, η KLM και η Lufthansa.

Συνιστάται σε όσους επιβάτες ταξιδεύουν από και προς το αεροδρόμιο του City να έρχονται πρώτα σε επικοινωνία με το αεροδρόμιο αλλά και με την αεροπορική εταιρεία τους προκειμένου να ενημερωθούν για την πραγματοποίηση ή μη της πτήσης τους.

Φωτό: londoncityairport.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.