Νέο κρουαζιερόπλοιο έξι αστέρων από την Scenic Cruises

Νέο κρουαζιερόπλοιο έξι αστέρων από την Scenic Cruises

374
Νέο κρουαζιερόπλοιο έξι αστέρων από την Scenic Cruises

Σε λίγους μήνες αναμένεται να παραδοθεί στην Scenic Cruises, που μέχρι πρότινος ειδικευόταν στις ποτάμιες κρουαζιέρες, το πρώτο της ποντοπόρο κρουαζιερόπλοιο, το «Scenic Eclipse».

Το «Scenic Eclipse» είναι ένα υπερ-πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, έξι αστέρων. Θα διαθέτει 114 σουίτες, δύο ελικόπτερα, καθώς και ένα ειδικό υποβρύχιο και θα επιτρέψει στην Scenic να κάνει το δικό της ντεμπούτο στην αγορά της κρουαζιέρας εξερεύνησης.

Το παρθενικό ταξίδι του «Scenic Eclipse» αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2018 από την Κωνσταντινούπολη προς την Βενετία, προτού διαπλεύσει τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Όμως, η ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της κρουαζιέρας εξευρεύνησης ώθησε την εταιρεία στην απόφαση για περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της με την προσθήκη ενός ακόμα κρουαζιερόπλοιου. Το νέο πλοίο θα ναυπηγηθεί στα ναυπηγεία του Uljanik στην Κροατία και αναμένεται να ενταχθεί στον στόλο της εταιρείας το 2020. Το παρθενικό του ταξίδι θα ξεκινήσει από τον Πειραιά με προορισμό την Λισαβόνα, ενώ θα προσφέρει πλόες στα νερά της ρωσικής Αρκτικής, στην Λευκή Θάλασσα, το βορειοδυτικό πέρασμα καθώς και στην Θάλασσα του Μπέρινγκ.

Να σημειωθεί, όπως προκύπτει από τις πλέον πρόσφατες έρευνες, ότι η κρουαζιέρα εξερεύνησης σε μακρινούς θαλάσσιους προορισμούς, που είχαν παραμείνει έως σήμερα σχεδόν απρόσιτοι, προσελκύει έναν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επιβατών, κυρίως, από τις νεότερες γενιές (Millennials και Generation X).

Φωτό: scenicusa.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.