Η Evergreen προχωρά στη ναυπήγηση οκτώ νέων containerships

Η Evergreen προχωρά στη ναυπήγηση οκτώ νέων containerships

245
Η Evergreen προχωρά στη ναυπήγηση οκτώ νέων containerships

Η Evergreen Marine Corp. (EMC) σύναψε συμφωνία με την Samsung Heavy Industries για τη ναυπήγηση οκτώ containerships, χωρητικότητας 11.000 TEUs έκαστο. Τα νέα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στην EMC από το πρώτο τρίμηνο του 2020 έως και το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα τέσσερα από τα οκτώ νέα πλοία θα είναι ιδιοκτησίας της Greencompass Marine S.A., θυγατρικής εταιρείας της EMC, ενώ άλλα τέσσερα θα είναι ιδιοκτησίας της Evergreen Marine (Hong Kong) Ltd. Τα πλοία θα έχουν μήκος 334 μ., πλάτος 48,4 μ. και βύθισμα 15,5 μ. Η μέγιστη ταχύτητα των πλοίων θα αγγίζει τους 23 κόμβους και θα έχουν τη δυνατότητα να διαπλέουν τη Διώρυγα του Παναμά.

Η ναυπήγηση των νέων πλοίων εντάσσεται στον στόχο της EMC να ανανεώσει τον στόλο της αλλά και να ανταποκριθεί στην μελλοντική ζήτηση της αγοράς. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, με την παραλαβή των νέων πλοίων της θα προχωρήσει σε πώληση των μεγαλύτερων σε ηλικία πλοίων της αμέσως μετά τη λήξης της ναύλωσής τους, προκειμένου να ενισχύσει την αποδοτικότητα του στόλου της και να προσφέρει πιο ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Τα νέα containerships της Evergreen Marine Corp. θα είναι επίσης εξοπλισμένα με συστήματα για τη διαχείριση του θαλάσσιου έρματος προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των διεθνών περιβαλλοντικών κανονισμών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/DAVID CHANG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.