Tα Αραβικά Εμιράτα βασικοί πρωταγωνιστές στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία

Tα Αραβικά Εμιράτα βασικοί πρωταγωνιστές στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία

87
Tα Αραβικά Εμιράτα βασικοί πρωταγωνιστές στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία

Κατά τη διάρκεια του 2017 η DP World Limited, διεθνούς φήμης εταιρεία διαχείρισης τερματικών σταθμών λιμένων, διακίνησε 70,1 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 10,1% σε σχέση με το 2016. O αριθμός αυτός, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις της Drewry, σύμφωνα με την οποία η παγκόσμια διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων το 2017 θα σημείωνε αύξηση 6% συγκριτικά με το 2016.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2017 ο όγκος του διαχειριζόμενου φορτίου από τους τερματικούς σταθμούς που διατηρεί η DP World σε λιμένες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής ανήλθε σε 15,4 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 10,3% συγκριτικά με το 2016.

Ο κ. Sultan Ahmed Bin Sulayem, πρόεδρος και CEO της DP World, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αυξανόμενο όγκο φορτίων που διαχειρίζεται η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο, επισημαίνοντας συγχρόνως τις σταθερές επιδόσεις που επιτυγχάνει η DP World στα Ηνωμένα Αραβικά παρά την πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Ο ίδιος απέδωσε την αυξημένη διακίνηση του όγκου των φορτίων από την εταιρεία στο βελτιωμένο εμπορικό περιβάλλον και στα αυξημένα μερίδια αγοράς που διαθέτει η DP World σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναφορικά με το μέλλον ο κ. Sulayem δήλωσε ότι στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει την παρουσία της σε συμπληρωματικούς τομείς της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού.

Φωτό: dpworld.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.