Σημαντικά μειωμένες οι ζημίες της Scorpio Bulkers

Σημαντικά μειωμένες οι ζημίες της Scorpio Bulkers

138
Σημαντικά μειωμένες οι ζημίες της Scorpio Bulkers

Η Scorpio Bulkers, με έδρα στο Μονακό, κατέγραψε σημαντικά μειωμένες ζημίες το περασμένο έτος, συγκριτικά με το 2016.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, το τελευταίο τρίμηνο του 2017 οι ζημίες της ανήλθαν σε $1,1 εκατ., σε σχέση με τα $20,6 εκατ. το 2016. Τα έσοδα της εταιρείας για την ίδια περίοδο ανήλθαν σε $51,1 εκατ., σημειώνοντας διπλάσια σχεδόν αύξηση συγκριτικά με τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου του 2016 ($26,8 εκατ.)

Αναφορικά με το σύνολο του 2017, οι ζημίες της εταιρείας ανήλθαν σε $59,7 εκατ., καταγράφοντας σημαντική μείωση σε σχέση με τα $124,8 εκατ., ενώ τα συνολικά έσοδα το περασμένο έτος άγγιξαν τα $162,2 εκατ.

Όπως αναφέρει η Scorpio Bulkers στην ανακοίνωσή της, κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2017, η εταιρεία απέκτησε εννέα πλοία κατηγορίας Ultramax, έναντι $207 εκατ, ενώ προχώρησε επίσης και στην αγορά ενός Kamsarmax, αξίας $25,5 εκατ.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η σημαντικά βελτιωμένη εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας οφείλεται στην ανάκαμψη που παρατηρείται στην αγορά του dry.

Η Scorpio Bulkers διαθέτει 55 bulkers, ενώ βρίσκεται υπό ναυπήγηση την παρούσα περίοδο ένα ακόμη Kamsarmax από τα κινεζικά ναυπηγεία Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding Co. Ltd.

Φωτό: scorpiobulkers.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.