Απεργία επαγγελματιών οδηγών επηρεάζει τις εξαγωγές τις Αργεντινής

Απεργία επαγγελματιών οδηγών επηρεάζει τις εξαγωγές τις Αργεντινής

40
Απεργία επαγγελματιών οδηγών επηρεάζει τις εξαγωγές τις Αργεντινής

Στην Αργεντινή οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των μεταφορέων δημητριακών ενδέχεται να επηρεάσουν σημαντικά τις εξαγωγές δημητριακών της χώρας, κυρίως σόγια, καλαμπόκι και αλεύρι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, οι επαγγελματίες οδηγοί της χώρας της Λατινικής Αμερικής, διαμαρτύρονται για τα υψηλά κόστη μεταφοράς των εμπορευμάτων, εμποδίζοντας τις μεταφορές των δημητριακών σε μια από τις χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή στον κόσμο.

Αξιωματούχος του επιμελητηρίου εξαγωγέων της Αργεντινής δήλωσε ότι τα αποθέματα δημητριακών που βρίσκονται στα λιμάνια της χώρας για εξαγωγές έχουν σχεδόν μηδενιστεί και πιθανή συνέχιση της απεργίας ουσιαστικά θα παύσει κάθε είδους εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα.

Στο λιμάνι του Ροζάριο, από όπου διακινείται το 80% των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της Αργεντινής, οι νταλίκες που έφτασαν την περασμένη εβδομάδα ήταν κατά 56% λιγότερες σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η Αργεντινή είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε εξαγωγή σόγιας, τρίτη στην παραγωγή καλαμποκιού και μία εκ των κορυφαίων στις εξαγωγές σε άλευρα.

Φωτό: antaresshipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.