Ένοπλη επίθεση σε bulk carrier στο Βιετνάμ

Ένοπλη επίθεση σε bulk carrier στο Βιετνάμ

377
Ένοπλη επίθεση σε bulk carrier στο Βιετνάμ

Προσοχή συνιστάται σε ναυτικούς και πλοία που προσεγγίζουν λιμένες του Βιετνάμ που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της χώρας, καθώς στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή λαμβάνει χώρα αυξημένος αριθμός ένοπλων επιθέσεων.

Σύμφωνα με το Piracy Reporting Centre (PRC) του International Maritime Bureau, πρόσφατα σημειώθηκε περιστατικό ληστρικής επίθεσης σε πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Godau στο Βιετνάμ.

Συγκεκριμένα δύο ένοπλοι ληστές αφού επιβιβάστηκαν σε πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, κράτησαν υπό ομηρία ένα μέλος του πληρώματος απειλώντας τον και στη συνέχεια τραυματίζοντάς τον με ένα μαχαίρι.

Όπως προκύπτει από διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι ληστές έδεσαν τον τραυματισμένο ναυτικό και στη συνέχεια λεηλάτησαν το πλοίο.

Ωστόσο ο ναυτικός μπόρεσε να απελευθερωθεί και αμέσως ειδοποίησε τον πλοίαρχο του πλοίου για το περιστατικό ο οποίος εξέδωσε σήμα συναγερμού. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εξονυχιστικοί έλεγχοι στο πλοίο από το πλήρωμα και διαπιστώθηκε ότι έλειπαν εφόδια από το πλοίο.

Το περιστατικό καταγράφηκε από τις τοπικές αρχές του Βιετνάμ, αλλά προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί οι ληστές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.