Αίσιο τέλος για τους όμηρους ναυτικούς του Δ/Ξ Marine Express

Αίσιο τέλος για τους όμηρους ναυτικούς του Δ/Ξ Marine Express

1387
Αίσιο τέλος για τους όμηρους ναυτικούς του Δ/Ξ Marine Express
Φωτό αρχείου

Όπως έγινε γνωστό από διεθνή μέσα ενημέρωσης το δεξαμενόπλοιο ΜΤ Marine Express, το οποίο από την περασμένη Πέμπτη αγνοείτο στον Κόλπο της Γουϊνέας, και συγκεκριμένα στα ανοικτά του Κοτονού, της μεγαλύτερης πόλης-λιμένα του Μπενίν, δέχτηκε επίθεση από εγκληματική οργάνωση.

Το δεξαμενόπλοιο, που διαχειρίζεται η εταιρεία Anglo-Eastern, με έδρα το Χονγκ Κονγκ και με πλήρωμα 22 Ινδών, έπειτα από έξι μέρες ομηρίας τελικά απελευθερώθηκε.

Η Anglo- Eastern, με ανακοίνωσή της στο Tweeter επιβεβαίωσε την είδηση αναφέροντας ότι το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και ότι το πλοίο βρίσκεται και πάλι στον πλήρη έλεγχο του πλοιάρχου. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία το φορτίο του πλοίου (13.500 τόνοι βενζίνης) βρέθηκε άθικτο.

Η διαχειρίστρια εταιρεία είχε έρθει σε επικοινωνία την περασμένη εβδομάδα με τις αρχές τόσο του Μπενίν όσο και της Νιγηρίας ζητώντας την βοήθειά τους για την ανεύρεση του πλοίου και του 22μελούς πληρώματος, όταν πλέον είχε χάσει κάθε ίχνος του πλοίου.

Παρά το γεγονός ότι η περιπέτεια του 22μελούς πληρώματος του ΜΤ Marine Express είχε αίσιο τέλος, ωστόσο η έντονη ανησυχία παραμένει για τα περιστατικά πειρατικών και ληστρικών επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το δεξαμενόπλοιο MT Barrett της Union Maritime, το οποίο δέχτηκε επίθεση στον Κόλπο της Γουϊνέας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στα θαλάσσια ύδατα του Μπενίν στη Δυτική Αφρική. Και σε εκείνη την περίπτωση, το πλήρωμα και το πλοίο απελευθερώθηκαν από τους πειρατές, έπειτα από έξι ημέρες που βρίσκονταν υπό ομηρία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.