Αμείωτες οι παραδόσεις κινεζικών megacontainerships

Αμείωτες οι παραδόσεις κινεζικών megacontainerships

195
Αμείωτες οι παραδόσεις κινεζικών megacontainerships

Η COSCO Shipping Lines παρέλαβε πρόσφατα το δεύτερο mega containership της. Πρόκειται για το «COSCO Shipping Taurus» με χωρητικότητα 20.000 TEUs. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η τελετή παράδοσης του νέου πλοίου της COSCO πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2018 στη Σαγκάη. Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί από τα ναυπηγεία της Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS) και διαθέτει μήκος 400 μ., πλάτος 58,6 μ., ενώ η αγοραστική του αξία σύμφωνα με την VesselsValue ανέρχεται σε $121.35 εκατ.

Πριν από λίγες εβδομάδες η εταιρεία είχε παραλάβει το πρώτο πλοίο κατηγορίας ULCV (Ultra Large Container Vessel), με ονομασία «COSCO Shipping Aries», το οποίο ναυπηγήθηκε από τα ναυπηγεία της  Nantong COSCO KHI Ship Engineering (NACKS).

Η COSCO Shipping Lines πρόκειται να αποκτήσει και άλλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεγάλης χωρητικότητας τα επόμενα χρόνια, καθώς βρίσκονται υπό παραγγελία άλλα εννέα mega containerships, τα οποία θα ναυπηγηθούν από τα ναυπηγεία της SWS, της NACKS αλλά και της Dalian Shipbuilding Industry.

Φωτό: lines.coscoshipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.