Η αυξημένη πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ θα επηρεάσει την αγορά;

Η αυξημένη πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ θα επηρεάσει την αγορά;

66
Η αυξημένη πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ θα επηρεάσει την αγορά;

Στο πλαίσιο του World Economic Forum στο Νταβός της Ελβετίας, ο υπουργός ενέργειας των ΗΠΑ κ. Rick Perry, παρουσία των αντίστοιχων υπουργών της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε ότι δεν θεωρεί πως η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου από τις ΗΠΑ θα διαταράξει την ισορροπία στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά, καθώς η νέα παραγωγή θα απορροφηθεί από την αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται παγκοσμίως για πετρέλαιο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gulf Business, οι ΗΠΑ, που ανταγωνίζονται την Ρωσία και την Σαουδική Αραβία όσον αφορά την θέση του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν συμμετέχει στην συμφωνία των χωρών μελών του OPEC αναφορικά με τις περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή.

Από τη μεριά του ο υπουργός ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, κ.  Khalid al-Falih ανέφερε ότι η ημερήσια ζήτηση πετρελαίου τα επόμενα 25 χρόνια αναμένεται να αγγίξει τα 120 εκατ. βαρέλια, συγκριτικά με τα 100 εκατ. βαρέλια σήμερα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αμερικανική πετρελαϊκή παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα κατά τη διάρκεια του 2017, αγγίζοντας τα 10 εκατ./ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.