Περαιτέρω ενοποιήσεις στην αγορά των containerships το 2018

Περαιτέρω ενοποιήσεις στην αγορά των containerships το 2018

111
Περαιτέρω ενοποιήσεις στην αγορά των containerships το 2018

Αύξηση στη ζήτηση και περαιτέρω ενοποιήσεις αναμένονται για την αγορά των containerships το τρέχον έτος, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής  Hapag- Lloyd.

Συγκεκριμένα, ο κ. Rolf Habben Jansen, CEO της Hapag- Lloyd, η οποία μετά τη συγχώνευσή της με την UASC (United Arab Shipping Company) αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά των containerships, τόνισε ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της ζήτησης στην εν λόγω αγορά αναμένεται να φτάσει το 4,5% κατά τη διάρκεια του 2018 και να υπερβεί το 4% το 2019.

Ο κ. Jansen, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αναφέρθηκε και στην έντονη τάση ενοποιήσεων που χαρακτηρίζει την αγορά των containerships, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι μέχρι τα τέλη του 2018 εννέα από τις είκοσι μεγαλύτερες εταιρείες θα έχουν «εξαφανιστεί».

Το 2018 αποτελεί μία χρονιά με ιδιαίτερα θετικές προσδοκίες για την Hapag- Lloyd. Η γερμανική εταιρεία εκτιμά ότι εντός του τρέχοντος έτους θα έχει πετύχει κατά 85-90% τον στόχο των συνεργειών ύψους $435 εκατ. που προσβλέπει ότι θα της αποφέρει η συγχώνευσή της με την UASC.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Hapag-Lloyd

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.