Νέα πειρατική επίθεση σημειώθηκε στον Κόλπο του Άντεν

Νέα πειρατική επίθεση σημειώθηκε στον Κόλπο του Άντεν

532
Νέα πειρατική επίθεση σημειώθηκε στον Κόλπο του Άντεν

Πλοίο μεταφοράς τσιμέντου έγινε στόχος πειρατών στην θαλάσσια περιοχή της Υεμένης. Πρόκειται για το «NACC Valbella», χωρητικότητας 9.146 DWT, το οποίο φέρει σημαία Παναμά.

Σύμφωνα με την SAPU (LSS- Special Anti Piracy Unit) την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, γύρω στις 20:30, πειρατικό σκάφος προσέγγισε το «NACC Valbella» 90 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμένα του Mukallah, ο οποίος βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Αραβικής Χερσονήσου στον κόλπο του Άντεν.

Μόλις έγινε αντιληπτή η συγκεκριμένη κίνηση ένοπλος φρουρός του SAPU, ο οποίος βρισκόταν επί του «NACC Valbella» έριξε προειδοποιητικές βολές για να απομακρύνει το πειρατικό σκάφος.

Από μέρους του πειρατικού σκάφους υπήρξε αρχικά αντίδραση ανοίγοντας πυρά εναντίον του «NACC Valbella», όμως τελικά οπισθοχώρησε.

Όπως ανακοίνωσε το LSS- SAPU, το πλήρωμα του «NACC Valbella» είναι καλά στην υγεία του, ενώ το πλοίο όπως φαίνεται δεν έχει υποστεί κάποια υλική ζημιά.

Σύμφωνα με την Clarksons, το «NACC Valbella» ανήκει στην ελβετική εταιρεία Nova Marine Carriers.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.