Συμφωνία μεγατόνων μεταξύ Cheniere και Trafigura

Συμφωνία μεγατόνων μεταξύ Cheniere και Trafigura

225
Συμφωνία μεγατόνων μεταξύ Cheniere και Trafigura

Η Cheniere Energy Inc. ανακοίνωσε ότι, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Cheniere Marketing LLC, υπεγράφη συμφωνία με την Trafigura Pte Ltd. για την πώληση υγροποιημένου φυσικού αερίου από την πρώτη στη δεύτερη. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας η Trafigura θα προμηθεύεται σε ετήσια βάση 1 εκατ. τόνους LNG από τις εγκαταστάσεις της Cheniere Marketing LLC. Η συμφωνία αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 και θα έχει διάρκεια 15 έτη.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Cheniere Energy Inc., o πρόεδρος και CEO της εταιρείας, κ. Jack Fusco, ανέφερε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία για την Cheniere καθώς η Trafigura αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους παίκτες στην αγορά του LNG. Ο κ. Fusco επεσήμανε επίσης ότι μέσω αυτής της συμφωνίας η Cheniere θα μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια επέκτασής της ιδιαίτερα σε ασιατικές αγορές, οι οποίες στρέφονται σε καθαρότερες μορφές ενέργειας όπως το LNG.

Φωτό: cheniere.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.