Τα mega containerships εξαπλώνονται στις γραμμές Ασίας- Ευρώπης

Τα mega containerships εξαπλώνονται στις γραμμές Ασίας- Ευρώπης

157
Τα mega containerships εξαπλώνονται στις γραμμές Ασίας- Ευρώπης

Το τελευταίο από τα έξι mega containerships που είχε παραγγείλει η OOCL (Orient Overseas Container Line) εντάχθηκε πρόσφατα στον στόλο της. Η εταιρεία υποδέχτηκε πρόσφατα το «OOCL Indonesia», χωρητικότητας 21.413 TEUs, το οποίο αποτελεί το τελευταίο από τα έξι πλοία που έχει παραγγείλει η OOCL από την Samsung Heavy Industries. Η εταιρεία έχει ήδη παραλάβει τα πλοία «OOCL Hong Kong», «OOCL Germany», «OOCL Japan», «OOCL United Kingdom» και «OOCL Scandinavia». Μάλιστα, το «OOCL Hong Kong» έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Το συνολικό μήκος του «OOCL Indonesia» είναι 399,8 μ. το πλάτος του 58,8 μ. και το βύθισμά του 32,5 μ.

Το νέο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα ενταχθεί στην τακτική γραμμή Ασίας- Ευρώπης, όπως και τα αδελφά του πλοία, με στάσεις στα λιμάνια, μεταξύ άλλων, της Σαγκάης, του Φέλιξστοου, της Σιγκαπούρης και του Ρότερνταμ.

OOCL Indonesia -Sea Trial-S

Ο κ. Andy Tung, Chief Executive της OOCL, δήλωσε ότι το 2018 ξεκινά αισιόδοξα για την εταιρεία με την παραλαβή ενός ακόμα mega containership. Συγχρόνως το νέο έτος, σύμφωνα με τον ίδιο, σηματοδοτεί την αρχή ενός πιο υγιούς οικονομικού περιβάλλοντος για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη, το οποίο ενισχύεται από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν διάφορα κράτη για την τόνωση του παγκόσμιου εμπορίου, όπως η Κίνα με το Νέο Δρόμο του Μεταξιού.

Φωτό: oocl.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.