Σε λειτουργία ο μεγαλύτερος αυτοματοποιημένος τερματικός σταθμός στον κόσμο

Σε λειτουργία ο μεγαλύτερος αυτοματοποιημένος τερματικός σταθμός στον κόσμο

217
Σε λειτουργία ο μεγαλύτερος αυτοματοποιημένος τερματικός σταθμός στον κόσμο

Ένας νέος αυτοματοποιημένος τερματικός σταθμός στη Σαγκάη ξεκίνησε τις λειτουργίες του πρόσφατα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Κίνας. Ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός βρίσκεται στον λιμένα Yangshan, ο οποίος αποτελεί μέρος του λιμένα της Σαγκάης και εξυπηρετεί αποκλειστικά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ο συγκεκριμένος λιμένας λόγω του μεγάλου βάθους που διαθέτει μπορεί να υποδεχτεί τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα containerships που υπάρχουν παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την Shanghai International Port Group (SIPG), διαχειρίστρια εταιρεία του λιμένα Yangshan, πρόκειται για έναν πλήρως αυτοματοποιημένο τερματικό σταθμό, αξίας 2,15 δις, ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί φορτία έως και 6,3 εκατ. TEUs ετησίως, αποτελώντας τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό του είδους του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα από τη λειτουργία του συγκεκριμένου τερματικού σταθμού εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά η ετήσια διακίνηση φορτίων από τον λιμένα της Σαγκάης η οποία είχε ξεπεράσει τα 40 εκατ. TEUs το περασμένο έτος.

Ο κ. Yan Jun, Πρόεδρος της SIPG, ανέφερε ότι υπάρχουν άλλοι 20 αυτοματοποιημένοι τερματικοί σταθμοί περίπου στον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο μπήκε σε λειτουργία ο τερματικός σταθμός «Qingdao New Qianwan Container Terminal» στην Κίνα, αποτελώντας τον πρώτο αυτοματοποιημένο τερματικό σταθμό διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στην Ασία.

Φωτό: youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.