Αίσιο τέλος για τα 22 μέλη του πληρώματος του MT Barrett

Αίσιο τέλος για τα 22 μέλη του πληρώματος του MT Barrett

410
Αίσιο τέλος για τα 22 μέλη του πληρώματος του MT Barrett

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τα 22 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου MT Barrett της Union Maritime, τα οποία δέχτηκαν πειρατική επίθεση στον Κόλπο της Γουϊνέας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου και έκτοτε αγνοούνταν.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Union Maritime έγινε γνωστό ότι το δεξαμενόπλοιο και το πλήρωμα, το οποίο βρισκόταν σε ομηρία για 6 ημέρες, απελευθερώθηκαν.

Η βρετανική ναυτιλιακή εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι είχε χάσει τα ίχνη του δεξαμενόπλοιού της, χωρητικότητας 11.999 DWT, το οποίο φέρει σημαία των Νήσων Μάρσαλ, ενώ αυτό βρισκόταν αγκυροβολημένο στα θαλάσσια ύδατα του Μπενίν στη Δυτική Αφρική.

Η εταιρεία είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ειδοποιώντας τις τοπικές λιμενικές αρχές στο Μπενίν και όχι μόνο, με στόχο τον εντοπισμό του δεξαμενοπλοίου και του πληρώματός του.

Το περιστατικό πειρατείας έγινε γνωστό στην Union Maritime όταν οι πειρατές που κρατούσαν σε ομηρία το πλήρωμα ήρθαν σε επαφή με την εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί πλέον σε ασφαλές μέρος.

Φωτό: unionmaritime.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.